Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

de Oana in Supe, 29 Iun 2017 | 25184 vizualizari

 

Astazi v-am adus o Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete. O reteta care iti va aduce aminte de momentele frumoase petrecute in jurul mesei alaturi de cei dragi si te incurajeaza sa creezi noi amintiri cu fiecare lingura savurata
Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa si are o aroma deosebita!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

  • 500 gr pulpe de pui cu os
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete:

Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete:

Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, taie morcovii si pastarnacul rondele, iar telina, ardeiul si ceapa cubulete. Pune legumele in supa, adauga sare dupa gust si lasa-le sa fiarba pana sunt moi.

Da focul mai mic si pregateste galustele. Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Freaca apoi galbenusurile cu uleiul de masline si rastoarna-le peste albusuri. Pune grisul, putin cate putin si amesteca usor cu o furculita pana obtii o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase. Cantitatea de gris poate sa difere in functie de marimea oualor, asa ca poti sa mai adaugi una-doua linguri pana obtii consistenta dorita.

Pune galustele in supa cu o lingurita: umezeste-o mai intai in supa fierbinte, ca sa le poti forma mai usor. Las-o cateva secunde si verifica sa nu se destrame. Este important ca focul sa fie foarte mic si supa sa nu clocoteasca, altfel galustele se vor destrama! Pune apoi pe rand galustele, umezind de fiecare data lingurita in supa fierbinte. Acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba 5 minute. Intoarce-le pe partea cealalta si stropestele cu putina apa rece, ca sa iasa si mai pufoase!

Opreste focul si lasa oala acoperita 5-10 minute, apoi presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt. Miroase nemaipomenit! Sper sa incerci si tu reteta mea de supa de pui cu galusti sau reteta de Supa de pui cu taitei de casa O parte din legumele din supa le puteti folosi la o Salata de legume cu maioneza

Aceasta supa de pui poate fi transformata cu usurinta si rapiditate intr-o Supa crema de legume delicioasa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

17.07.2017, 06:07

tare mult ne place si noua!

Panacris 1

23.08.2017, 21:17

Este supa de duminica, pranzul in familie!

Oana 1

24.08.2017, 10:44

Si eu fac in we, Cris, e super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui la Multicooker